top of page
BIOGRAFIE

Ik ben Pepijn van der Sande. Ik ben pop- en jazzzanger, maar ook zangdocent en componist. Ik heb in het voorjaar van 2016 cum laude mijn master jazzzang aan het Conservatorium van Amsterdam behaald. Ik treed op in zowel binnen- als buitenland met zevenkoppige vocal group New Amsterdam Voices, waarmee ik in mei 2015 een eerste EP heb uitgebracht. Daarnaast hebben wij al op verschillende gerenommeerde podia gestaan; o.a. in het Bimhuis. Ook verzorgden we samen met de Academy van het Metropole Orkest de opening van Sensation White in 2017 in een uitverkochte Amsterdam Arena.

Ook maak ik deel uit van Voice of Monk, een band die muziek van Thelonious Monk uitvoert in een nieuw jasje. Hiermee stond ik onder andere al op jazzpodia Cloud Nine, TivoliVredenburg in Utrecht en Paradox in Tilburg. In 2017 heb ik met die band een CD opgenomen, waar ik meerdere teksten voor heb geschreven, die in 2018 is uitgekomen.

Daarnaast speel ik regelmatig met close-harmony band The Deli Cat. Deze band bestaat uit vier zangers, een gitarist en een bassist, en we spelen meerstemmige vocale muziek uit de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw.

Momenteel schrijf ik muziek en teksten voor mijn eerste eigen muzikale project.

 

Ik ben van jongs af aan al met muziek bezig. Door mijn vader, pianist en muziekdocent, ben ik in aanraking gekomen met de piano. Ik heb zeven jaar klassiek pianoles gevolgd, om vervolgens te ontdekken dat mijn passie lag bij zingen. Na vijf jaar zangles gehad te hebben, ben ik na de middelbare school begonnen met mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier heb ik gestudeerd bij o.a. Lydia van Dam, Sylvi Lane, Lieve Geuens, Wiebe Pier Cnossen en Humphrey Campbell. Ik heb masterclasses gevolgd van David Linx, Ronald Douglas, Bob Stoloff en vele anderen.

 

Randy Newman, Chet Baker en Stevie Wonder waren in mijn vroege carrière mijn inspiraties. Momenteel haal ik veel inspiratie uit artiesten als Leon Bridges, Sufjan Stevens, Tom Misch en Laura Mvula. Het overbrengen van het verhaal van een tekst vormt een belangrijk onderdeel van de muziek die ik graag maak. Hierbinnen probeer ik zoveel mogelijk te variëren en improviseren, zolang de variatie in dienst staat van het verhaal en de emotie van een lied. Mijn masterresearch ging dan ook over het schrijven en uitvoeren van vocaleses; tekst zingen op instrumentale thema’s en solo’s. Ik zag hierin de uitdaging om de tekst en het verhaal nog steeds de boventoon te laten voeren, als de muziek technisch uitdagend wordt.

 

Naast uitvoerend muzikant, ben ik ook actief als docent; ik geef al jaren privé-zangles. Ook geef ik les bij Stichting Jeugdtheater Heiloo en het Talenten Theater in Hoorn, jeugdtheatergroepen met leerlingen tussen de 10 en 19 jaar oud. Naast de wekelijkse zang- en muzieklessen die ik aan deze jongeren geef, schrijf ik ook alle muziek voor de jaarlijkse voorstellingen. Hierin heb ik me ontwikkeld als ervaren componist en tekstschrijver.

bottom of page